Vergiler Hariç: 4.665,83TL
► Karışım Hazırlama
A ve B bileşeni olarak paketlenmiş iki ürünü etiket üzerinde belirtilen karışım oranlarına dikkat ederek hassas terazi yardımı ile tartınız. Daha sonra "A" bileşeni ni "B" bileşeni içerisine döküp homojen ve prüzsüz bir görüntü elde edinceye kadar karıştırınız. Hazırlanan karışımı çalışma süresini geçirmeden uygulayarak bitiriniz ve kurumaya bırakınız. Karışım süresi çalışma süresine dahildir bu yüzden karıştırma süresini çok uzun tutmayınız, tercihen (100 d/d) orta karışım hızında 1-2 dakika yeterli olacaktır. Her ne sebeple olursa olsun karışım içerisine sisteme uymayan herhangi bir başka malzeme karıştırmayınız. En ufak bir uyumsuzluk reçine reaksyonuna engel olabilir ve reçinenin tam olarak sert şekilde kuruyasına engel olabilir.
Bunları Yapın
• Ölçümlerde hassas terazi kullanın.
• Karışıma başlamadan önce mutlaka kristallenme kontrolü yapın.
• Etiket üzerindeki karışım oranına dikkat edin.
• Hazırlanan karışımı başka bir kaba aktarıp, tekrar karıştırın.
• Çalışma süresi içerisinde tüketeceğiniz kadar karışım hazırlayın.
• Ambalajları oda sıcaklığında muhafaza edin.
• Oda sıcaklığında (23-25 ºC) çalışın.
• Ürünlerinizi orjinal ambalajında ağzı kapalı şekilde bekletin.
• Ürünlerinizi (+15 : +35 ºC) arası sıcaklıkta kapalı alanda muhafaza edin.
• Vakum makinesi kullanmayı deneyin (tercihen).
• Renklendirmek için sadece epoksi pigmentleri kullanın.
• Kuru ve temiz ekipmanlar kullanın.
Bunları Yapmayın
• Bileşenler birbirine karıştırmadan kullanılmaz.
• Şırınga veya kap ölçekler ile hesaplama yapmayın.
• Çok yavaş hızda karıştırmayın.
• Çok ince ve zayıf çubuklar ile karıştırmayın.
• Homojen ve prüzsüz görünmeyen karışımı kullanmayın.
• Karıştırma kabında aktar karıştır işlemi yapmadıysanız karışımı dökerken kenarları sıyırmayın.
• Reçineye sertleştirici katmadan asla kullanmayın.
• Ürünlerinizi 15 ºC altındaki sıcaklıklarda bekletmeyin.
• Ambalajları direk beton ile temas edecek şekilde zeminde bekletmeyin.
• Sıvı ürünleri ağzı açık bekletmeyin.
• Su bazlı renklendiriciler kullanmayın.
• Sıvı ve katı formdaki epoksilerinizi direk güneş ışığına maruz bırakmayın.
• Ürünlerinizi çocukların ulaşamayacağı yerde ve şekilde saklayın.
► Kuruma Süreleri
Çalışma Süresi
Epoksi sistemlerde hazırlanan karışımın kullanılmasının tamamlanması için belirlenen süredir. Epoksi karışımı belirli bir süre içinde uygulanmalıdır. Bu süre içinde uygulanmazsa, malzeme sertleşmeye başlar ve kullanılamaz hale gelir. Epoksi çalışma süresi aynı zamanda kapta kalma süresi olarakta adlandırılır. Homojen bir karışım elde etmek için geçen karıştırma süreside bu çalışma süresinin içerisindedir. Hazırlanan karışım miktarına ve sıcaklığa göre çalışma süresi değişiklik gösterir. Genel verilerde belirtilen süre 100 gr karışım için hesaplanmıştır, miktarının artması çalışma süresini kısaltacaktır, bu yüzden çalışma süresi içerisinde tüketebileceğiniz kadar karışım hazırlayınız. Aşağıdaki örnek grafiği inceleyiniz.
Dokunma Kuruması
Epoksi sistemler sıvı formdan katı forma geçen bir reaksiyon sürecine sahiptir. Sıvı formun tamamlandığı ilk ana dokunma kuruması denir. Karışım artık elinize bulaşmayacak şekilde kürlenmiştir. Bu aşamada artık ürün üzerinde herhangi bir işlem yapılmadan mekanik kuruması beklenmelidir.
Mekanik Kuruma
Kullandığınız epoksi sistemin ilk sertliğe ulaştığı süredir. Bu süre sonunda ürün üzerinde işlemler yapılabilir (delme, kesme, zımpara vb.) Kalıp döküm uygulamalarında mekanik kuruma süresi sonrasında ürün kalıpltan çıkarılabilir. Katmanlı uygulamalarda ikinci kat uygulaması mekanik kuruma süresinden sonra yapılabilir. Mekanik kuruma süresi kullanılan ürün tipine bağlı olarak değişiklik gösterir. Epoksimarket.com’da farklı kuruma sürelerine sahip bir çok çeşit epoksi tipi vardır.
Karışım miktarı, reçine sıcklığı, uygulama kalınlığı ve ortam ısısı mekanik kuruma süresini ters oranda etkiler; yani, sıcaklık, karışım miktarı, ortam ısısı, kalınlık arttıkça mekanik kuruma süresi azalır. Mevsimsel değişimler de süreler üzerinde önemli ölçüde farklılığa sebep verir. Aşağıdaki örnek grafikte epoksi reçinesinin ulaştığı sert yapının oluşum eğrisini inceleyebilirsiniz. Tüm veriler oda sıcaklığında kuruyan sistemler üzerinden hesaplanır, bu yüzden uygulamalarınızı yaparken ve ürünün kurumasını beklerken geçen tüm sürecin oda sıcaklığında (23-25 ºC) tamamlanmasına özen gösteriniz.
Kimyasal Kuruma
Epoksi reçine sistemleri fiziksel olarak kurumuş olsa bile kimyasal reaksiyon devam etmektedir. Final kuruma olarakta adlandırılan bu süre sonunda epoksi tipi sahip olduğu sertlik ve dayanım gibi tüm temel özelliklere ulaşır. Su, kimyevi madde ve hava şartları gibi dış etkenlere dayanım bu süre tamamlandıktan sonra başlar. Epoksi sistemler farklı sertlik ve dayanımlara sahiptir. Uygulamanıza en uygun ürünü bulmak için epoksimarket.com üzerindeki çeşitleri inceleyebilirsiniz.
► Akışkanlık (Viskozite)
Epoksi reçine sistemlerinde karışımın sahip olduğu akma kabliyetini ifade eder. Diğer bir ifade şekli “viskozite” olarak adlandırılır. Epoksimarket.com çeşitlerinde bir çok farklı viskozitede ürün bulunmaktadır. Viskozite değeri ne kadar düşük olursa, ürün o kadar akıcıdır demektir. Viskozite değeri her epoksi tipine göre değişiklik gösterir. Belirli bir epoksi tipinde sabit bir viskozite değerinden söz etmek mümkün değildir, çünkü sıcaklık değişimleri viskoziteye direk etki eder. Isı yükseldikçe viskozite düşer yani akışkanlık artar, tam ters olarak ısı düştükçe viskozite yükselir yani akışkanlık azalır.
► Uygulama Kalınlığı
Epoksi reçine sistemler sıvı formdan katı forma geçerken egzotermik bir reaksiyon oluşturur. Reaksiyon esnasında kendi ısısını oluşturan epoksi reçineler döküm yüksekliği arttıkça daha fazla ısı oluşturur ve oluşan fazla ısı sararma, çatlama, erime gibi olumsuz sonuçlara sebep olur. Fazla ısının diğer etkenleri ise, ortam ısısının artması ve bir arada kullanılan malzeme miktarıdır. Tabloda ortam ısısı ve malzeme miktarına göre uygulanabilecek maksimum kalınlık bilgisi örneklendirilmiştir.
Kullandığınız ürüne ait belirlenen maksimum ve minimum uygulama kalınlığına dikkat dikkat ediniz. Katmanlar halinde uygulayarak kalınlığı artırabilirsiniz. Katmanlı uygulamalarda bir önceki katın mekanik kurumsı tamamlandıktan sonra yeni kat uygulaması yapabilirsiniz. Resisin epoksi sistemleri farklı uygulama kalınlıklarına göre özel olarak formüle edilmiş bir çok çeşit sunmaktadır.
► Renklendirme
Sıvı epoksi reçineler temelde şeffaf ve/veya transparan görünümdedir. Bu özelliği sayesinde çok kolay bir şekilde renklendirilebilir. Şeffaf epoksi reçine sistemlerini renklendirmek için reçineye uygun kimyasal yapıda bir pigment kullanmak gerekir. Kullanacağınız pigmentin reçineye uyumunu mutlaka kontrol ediniz. Pigment uyuşmazlığı zamanla renk kaybına ve reçinenin temel yapısında bozulmalara sebebiyet verir. Epoksimarket.com pigment serileri özellikle epoksi reçineleri renklendirmek için özel olarak formüle edilmiştir.
► Kristallenme
Epoksi reçine tiplerinin bazıları 15 ºC sıcaklık altında kristallenme eğilimi gösterir. Yani şeffaf sıvı görünümden, beyaz katı görünüme doğru bir geçiş sergiler. Bu süreç tamamen epoksinin kimyasal yapısı ile ilgilidir ve normaldir. Kristallenme sadece A komponent olan Reçine bileşeninde oluşur. Kristallenme sıcaklık ile giderilir. Kristallenmeye başlamış veya tam olarak beyaz katı kristale dönmüş bir epoksi reçine 65-75 ºC fırın sıcaklığında 10-15 dakika sürede eski haline döner ve bu durum hiçbir şekilde performans kaybına sebep olamaz. Kullanıma engel değildir, bu konuda daha detaylı bilgi için epoksimarket.com SSS bölümünden “Epoksi Kristallenmesi Nedir ve Nasıl Giderilir” başlıklı bilgilendirme metnini okuyabilirsiniz. Kristallenme giderilmeden yapılan uygulamalarda reaksiyon tam olarak gerçekleşemez, bu sebeple özellikle soğuk ortamlarda beklemiş reçineyi kullanmadan önce mutlaka kontrol etmelisiniz.
► Güvenlik Önlemleri
• Cildinize temastan kaçınınız.
• İş güvenlik ekipmanları kullanmayı unutmayınız.
• Çocuklardan uzak tutunuz.
• Solventsiz epoksiler patlayıcı, parlayıcı değildir.
• Sıvı epoksi reçinesi alerjik reaksiyon gösterebilir, bu gibi durumlarda doktora başvurunuz.
• Doğru reaksiyon ile kurutulmuş epoksiler sağlığa zararlı değildir.
• Orjinal ambalajı açılmış ürünleri kullanmayınız.
• Gıda maddesi değildir.
İnternet sitemizde verilen bilgilerin tamamı uygulamadan en iyi sonucun alınabilmesi için öneri niteliğinde verilmiştir. Doğru ürünü seçmek ve ürünü maksadına uygun şekilde kullanmak tamamen kullanıcının sorumluluğundadır.
Uygulama yapacağınız alanın ölçülerini girerek ne kadar epoksi gideceğini bulabilirsiniz.
Kullanacağınız ürünü seçiniz
Alan şeklini seçiniz
Köşeli Yuvarlak
Alan ölçülerini giriniz
Çap (cm)
Uzunluk (cm)
Genişlik (cm)
Yükseklik (Kalınlık) ölçünüzü seçiniz
Kullanmanız gereken epoksi miktarı:
A / Reçine miktarı
A/B Karışım Oranı:
B / Sertleştirici miktarı
Resinin Norm Hard A+B Extra Sert Kompozit ve Laminasyon Reçinesi
Kullanım Alanları
* Kaplama, yapıştırma ve laminasyon uygulamalarında kullanılır
* Ahşaba nüfus ederek çok iyi bir birleşme sağlar
* Kompozit uygulamalarında kullanılır
* Diğer kompozit ve laminasyon reçinelerine göre çok daha serttir
* Elyaf yatırma ve sarma işlemlerine uygundur
* Yardımcı dolgular ile macun yapımında ve tamirat/onarım işlemlerinde kullanılır
* Kimyasal atık ve su depolarına betonarne laminasyon işlemlerinde kullanılır
* Masa dökümü için uygun değildir
Ürün Özellikleri
* A ve B bileşenleri şeklinde set olarak paketlenmiştir
* Ağırlıkça 2:1 oranında kullanılır (2 Birim Reçine + 1 Birim Sertleştirici)
* Şeffaf görünüme sahiptir
* Kokusuzdur
* Solvent içermez
* Sert yapılıdır
* Çalışma süresi: 20-25 dakika
* Sert kuruma süresi: 12-16 saat
Epoksi Kompozit ve Laminasyon Reçinesi Kullanım Şekli
A ve B bileşeni olarak paketlenmiş iki ürünü birbirine 2A ve 1B olacak şekilde karıştırınız. Karışımı terazi kullanarak yapınız ve karışımı yaparken "A" bileşenini "B" bileşeni içerisine döküp homojen ve prüzsüz bir görüntü elde edinceye kadar yavaş bir hızda karıştırınız. Hazırlanan karışım yapılacak uygulama tipine göre uygun teknikte kullanılır ve kurumaya bırakılır. Uygulama ile ilgili detaylı bilgiler için teknik birimler irtibata geçiniz.
Dikkat Edilecek Hususlar
* Ürün çift bileşenlidir ve bileşenler birbirine karıştırılmadan kullanılmaz.
* Karışım ve uygulama esnasında ürünü asla ısıtmayınız.
* Ürünlerin karışımını hazırlarken hassas terazi kullanınız.
* Her ne sebeple olursa olsun ürün içerisine sisteme uygunluğundan emin olmadığınız herhangi bir başka malzeme karıştırmayınız.
* Uygulama esnasında kullandığınız ekipmanların kuru ve temiz olmasına dikkat ediniz.
* Oda sıcaklığında çalışınız. Düşük sıcaklık geç kurumaya ve yüksek sıcaklık erken kurumaya sebep olabilir.
* Dökülen ürünün tamamen sertleştiğinden emin olduktan sonra kalıptan çıkartınız veya diğer işlemlere geçiniz.
* İş güvenlik ekipmanları kullanmayı unutmayınız.
* Cildinize temasından kaçınınız.
* Kullanmadığınız ürünü 10 ve 30 C derece sıcaklıkta direkt güneş ışığından uzakta kapalı alanda depolayınız.
* Ürünleri ağzı açık bir şekilde bekletmeyiniz.
* Karışım sonucunda elde ettiğiniz ürünleri direkt güneş altında bırakmayın.
* Kullanılmadan bekleyen ürünlerde ambalaj içi sararma meydana gelebilir.
Bilgilerin tamamı uygulamadan en iyi sonucun alınabilmesi için öneri niteliğinde verilmiştir. Ürünün maksadına uygun şekilde kullanılması tamamen kullanıcının sorumluluğundadır.
Fiziksel Özellikler | |
Renk (⭐️ = Sarımsı / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ = Ultra Şeffaf) | ⭐️⭐️⭐️⭐️ = Şeffaf |
Sararma Direnci (⭐️ = Zayıf / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ = Çok Güçlü) | ⭐️⭐️⭐️⭐️ = Yüksek |
Karışım Oranı (Ağırlık Cinsinden) | A:B / 2:1 veya 100:50 |
Minimum-Maksimum Uygulama Kalınlığı (20°C) | 1 - 10 mm |
Karışımın Çalışma Süresi (25°C / 150 gr. / Bardakta) | ~ 23 dakika |
5 mm Kalınlık; Dokunma Kuruma Süresi (25°C) | ~ 8 saat |
5 mm Kalınlık; Sert Kuruma Süresi (25°C) | ~ 14 saat |
Final Kuruma (25°C) | 7 Gün |
Final Kuruma Sonrası Sertlik (Shore D) | 85 |
Isı Dayanımı (Final Kuruma Sonrası Normal Şartlarda) | 75 - 85 °C |