Küçük hacim reçine ile büyük hacim reçine arasındaki fark nedir?

Epoksi reçineler ekzotermik reaksiyon tiplemesi ile kurumaya geçen sistemlerdir. Bu reaksiyon tipi sistemde ısı oluşması olarak tanımlanır ve sistemin ürettiği ısı değişkendir. Bu değişkenler; ürün çeşitleri, uygulama kalınlıkları ve ortam sıcaklıklarındaki farklılıklar olarak genel manada tanımlanabilir.

Büyük hacimli reçinelerden bahsedilirken belirtilmek istenen ifade, uygulama yapılacak kalınlık ölçüsü esas alınarak 2 cm den daha kalın dökülebilen reçineleri kapsamaktadır. Küçük hacimli ifadesinde belirtilmek istenen ise, döküm kalınlığı en fazla 2 cm’ye kadar olan epoksi reçineleri kapsamaktadır. Hacim ifadesi belirlenirken, tüm ortam şartları sabit kabul edilip, uygulama kalınlığı üzerinde durularak adlandırma yapılmıştır.

Epoksi sistemlerin reaksiyon sürecindeki diğer değişkenlerden biri olan ortam sıcaklığının değişmesi ve döküm yapılacak hacimdeki daralmalar, kalınlık üzerinde doğrudan değişime sebep olacaklardır. Bu gibi durumlarda en uygun kullanım kalınlığını tespit edebilmek için ortam şartlarınıza ve döküm hacminize göre bir kaç farklı deneme yapıp, optimum döküm seviyesini ve hangi tip reçineyi kullanmanız gerektiğini belirlemeniz gerekecektir.

Webticaretim E-ticaret İle Hazırlanmıştır